Hírlevél

Ha szeretnél értesülni a koncertekről, iratkozz fel hírlevelünkre!

Members

 

A Hungarian Pink Floyd Show tagjai:


Saxon Dave ének, AC gitár

Szász Dávid (Saxon Dave, Dave bácsi, Syd)

 

Ének, akusztikus gitár, billentyűsök
Vocal, AC guitar, keyboards

1976-ban születtem Budapesten, de gyerekkorom első meghatározó éveit Siófokon töltöttem. Apám, aki festőművész, jelenleg is ott él, a művészet szeretetét, és a Pink Floyd imádatát neki köszönhetem. 

Ha kisgyerekként hisztiztem, csak feltette a Pink Floyd: Wish you were here c. lemezét és azonnal elhallgattam, tágra nyílt szemmel és tátott szájjal hallgattam a muzsikát. Amikor már beszélni is tudtam, sokszor megkértem, hogy tegye fel “az Égő Bácsit”. 

Öcsém, Olivér, aki 1979-ben született, ugyanezt a szellemi táptalajt kapta. 

8-10 évesen már jártuk a hangszerboltokat, és álmodoztunk. Mindennap megnéztük a Pink Floyd Live at Pompeii koncertfilmet, és ha valamelyikünk előbb ért haza a suliból, és nem várta meg a másikat vele, abból balhé kerekedett. 

Világos, hogy 1994-ben a bécsújhelyi Pink Floyd koncerten is kötelező jelleggel jelen voltunk. 

1996-ban megalapítottuk a Finnegans Wake zenekart, mely folk alapokon nyugvó progresszív rockot játszott, és egy rövidebb funky-s kanyart kivéve ki is tartott a műfaj mellett. 

2004 körül egy Pink Floyd klubesten, amit Jozé barátommal szerveztünk, haverkodtam össze Apukával, azaz Gönci Gyurival, az akkori HIT ROCK Pink Floyd Tribute Band basszerosával, aki bemutatott Füxiéknek. Ekkor Syd (Szász Dávid) nicknéven többször is felléptem velük, majd egy jóbarátom, Pusi is jelentkezett náluk gitárosként, és ott is maradt egy jó ideig. :) 

Saját zenekarom 2008-ban már eredeti Hammonddal, fuvolával felvértezve  egy Jethro Tull-ELP-Floyd hangzású felállással mutatkozott be, majd ebből lett a Mandrake Moon, ahol már a korábbi hatások mellett a fusion, a jazz rock és a Gentle Giant kompromisszummentes irányvonalát követjük. Ezzel a zenekarral jelenleg első albumunk 

felvételén dolgozunk. 

2009 és 2018 között öcsémmel Londonban éltünk (plusz ő még egy évet közben Barcelonában is), mely időszak alatt számos zenekarban megfordultunk együtt és külön is (The Stone Beats, Hadrian, Ancient Breed, Marco Mestichella Band) és közben egy duplaalbunyi újabb saját dalt is rögzítettünk. Az Angliában eltöltött évek nagyon mély hatást gyakoroltak ránk, zeneileg sokkal érettebbek és letisztultabbak lettünk. 

2018-ban tértünk vissza Magyarországra, és keltettük életre újra a saját zenekarunkat, valamint megfogadtuk hogy bármi új lehetőség is jön szembe, azt két kézzel megragadjuk, mert valahol hiszünk a sorsszerűségben. 

Ez a sorsszerűség Füxi barátom személyében érkezett, akivel azért az évek során gyakran leveleztünk, elsősorban közös imádatunk tárgya, a HAMMOND ORGONA kapcsán. 

Amikor Füxi megkérdezett volna-e kedvünk Olivérrel beszállni, az a régi, agyonjátszott Pompeii VHS-t néző két kissrác ugrott be, akik anno arról álmodoztak, hogy “mi majd egyszer letoljuk az Echoest!” :)

A Pink Floyd a szívünkben, vérünkben van, ezért hát nem sokat gondolkodtunk


Pozsonyi Tibor dob

 

 

 

 

 

 

Pozsonyi Tibor - Finki

Drums, percussion, Theremin
Dob, ütőhangszerek, Theremin

1955-ben, Mikulás napján születem.

Gitáros szerettem volna lenni. Kaptam is egy akusztikus gitárt a szüleimtől, de megfordítottam és elkezdtem rajta dobolni. Így lettem dobos!

Első zenekarom a Péntek 13. volt, majd következett az Androméda együttes.

1976-ban az Orient együttesbe kerültem. Itt játszottam elöször együtt a Hit, a mai HitRock együttes tagjaival. 1986-ban a Hit zenekar feloszlása után a Lépcsőház együttes dobosa lettem, de mellette részt vettem sok projektben, mint vendég zenész. (Péládul Led Zeppelin vagy Queen tribute.)

1998-ban újra indult a Hit együttes, egy CD-t is kiadtunk a korábban kiadatlan dalaink akkori verzióival "A véncsavargó... '78-'98" címmel.

2000-ben tagcserék és névváltoztatás következett. Ekkor lettünk a Hitből HitRock. Majd Füxivel, azaz Füchsel Tiborral megalapítottuk a HitRock Pink Floyd Tribute Band-et, vagyis a mai nevén a Hungarian Pink Floyd Show-t is.

A Pink Floyd tribute mellett többször is összeálltunk egy-egy előadásra a HitRock-kal. Volt lemezfelvétellel egybekötött 30 éves jubileumi koncert, volt a Budai Ifjúsági Park 50. évfordulójára rendezett fesztiválvolt Tihanyi Gábor - Tánci barátunk emlékére rendezett koncert, aki anno a HitRock gitárosa volt.

A Hungarian Pink Floyd Show mellett Füxivel újból játszunk a 2014. tavaszán Somogyi Remiggel újjáalakult HitRock-ban is. 35 éves jubileumi koncertünk anyaga, -rajta új dalainkkal- szintén meg lett örökítve. A buli felvételéből készült CD HitRock 35 Live! címen jelent meg. 


Szász Olivér (Oliver Gabriel)

Basszusgitár, ének
Bass guitar, vocal

1979-ben születtem Siófokon. Édesapám révén már kisfiúként Pink Floyd-ot hallgattam, a zene már a kezdet kezdetén meghatározóvá vált az életemben. Emlékszem gyerekkoromban bátyámmal, Dáviddal egy hangszerbolt kirakatát bámultuk, szinte minden nap suli után. Hazaérve pedig egy VHS került lejátszásra ugyanilyen rendszerességgel, melyen a Live at Pompeii, ELP live at Zurich és egy Black Sabbath koncert részlet volt látható és hallható.
Csodálkozó arccal azon töprengtem, mi lehet a különbség a 6 és a 4 húros hangszer közt.

Ahogy sokan másokra, rám is mélyen hatott a 90-es évek rockzenei hulláma. Akkoriban lelkes Queen rajongóként hamar kinyílt a fülem minden másra. Az első zenei inspiráció Greg Lake volt, ahogy láttam a budapesti ELP koncerten gitározni és énekelni. 

Bátyám, Dávid ekkor már gitárral rendelkezett, amit ezek után előszeretettel
magamhoz vettem, majd pár hét leforgása alatt hallás után megtanultam a "The Sage" című ELP számot.

A következő művész, aki insprált és felbátorított, hogy hangszert is vásároljak Paco de Lucia volt. Al di Meola-val és John Mclaughlin-nal trióban jártak Budapesten. Nem sokkal ezután Paco ezen koncertjén előadott szólódarabjának motívumai felismerhetően csendültek fel a kezeim alatt, majd idővel a tejes darab, melyet szintén hallás után tanultam meg, illetve a koncertről készült videófelvétel segítségével rájöttem a gitár speciális hangolására.
A basszusgitár Dávid felkérése által került terítékre. Közös zenei "bűnözésünk" ezen a ponton kezdődött és azóta is kisebb-nagyobb kihagyásokkal, de töretlen a mai napig 1996 óta. 

Idő közben rengeteg zenei hatás ért és inspirált fejlődésre. Többek közt Victor Wooten, Jaco Pastorius, John Pattitucci, Tony Levin, Richard Bona.. 
A hosszú évek alatt sok zenei projektben vettem részt a saját zenekar mellett. Punk rock, New jazz és egyéb műfajok kísérőjeként. Pink Floydot eddig sosem játszottam, de mindig szerettem volna, így nagyon örültem és szinte habozás nélkül fogadtam a felkérést. 
Eddig talán nem is tűnt fel, de amint játszani kezdtem feltűnt, hogy a számomra örök klasszikus és örök nagy kedvenc, Roger Waters munkássága és stílusjegyei is felfedezhetően alappilléreivé váltak basszusgitár játékomnak.


Füxi billentyűk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Füchsel Tibor - Füxi

Hammond organ, piano, synthesizer
Hammond orgona, zongora, szintetizátor

1955-ben születtem. Tizenöt évesen játszottam elöször szinpadon, mint basszusgitáros.

Első zenekarom a Horoszkóp volt. Majd több zenekarban is volt többféle probálkozás. Például az S.O.S. együttes Szegvári Gáborral és Sárvári Vilivel.

1977-ben találkoztam Finkivel, azaz Pozsonyi Tiborral, aki az Orient zenekar dobosa volt. Hamarosan beléptem a zenekarba, mint billentyűs. (Ez a banda a HitRock együttes elődje). 1978-ban két év katonaság következett, majd 1980-ban újból vissza tértem az Orient zenekarhoz, mely akkor már az 1979-ben felvett Hit nevet viselte.

1986-ban a Hit együttes felfüggesztette tevékenységét. Ezután a Beatrice keverőtechnikusa lettem, késöbb Nagy Feró munka- és üzlettársa.  A  Rocker Studióban dolgoztam, ahol sok magyar zenekarnak készítettem lemezfelvételeket.

1994-ben szétváltunk  Feróval, ekkor saját studiót és zeneműkiadót létesítettem RockLand néven. 

1998-ban újból összeállt a Hit együttes és elkészítettük első CD-nket, az 1980-1983-as időszak kiadatlan dalaiból. Majd koncertek következtek. 

2001-ben a "nosztalgiázás" kifulladt. Újabb tagcserék következtek és megalakult a HitRock Pink Floyd Tribute Band zenekar.

2010-ben a nevünk Hungarian Pink Floyd Show-ra változott. A Pink Floyd tribute-műsorral sok koncertet játszottunk itthon és külföldön egyaránt!

2016. év elején új, tehetséges fiatal zenészekkel indultunk neki az évnek!


Lakatos Ádám gitár

Lakatos Ádám

Guitar
Gitár

1990-ben születtem.

13 évesen kezdtem el gitározni az egyik magyar TV-s tehetségkutatóban szereplő énekes-gitáros Szabó Leslie és Gál Csaba Boogie hatására.
Ezt azért megelőzte számos évnyi klasszikus-rock zenehallgatás édesapámmal. Rengeteg Queen-t, Deep Purple-t, Pink Floyd-ot hallgattunk kiskoromban a hifi előtt ülve… Ez a szentháromság a mai napig meghatározó számomra.

A kezdeti „szobagitározás” után számos formációban megfordultam. A legelső a Dr.Ogs nevezetű volt, ahol klasszikus rock feldolgozásokat játszottunk.

Ezt követően játszottam a Club Café nevezetű akusztikus formációban, illetve egy saját számokat játszó rock zenekarban, az Audiosnob-ban. Itt kezdtem el először saját számokat írni.

Közben tagja lettem az édesapám és egy kollégája által alapított feldolgozás zenekarnak a Melír-nek, amellyel olyan feldolgozásokat játszottunk Debrecenben és környékén, amikkel igen különlegesnek számítottunk a régióban. Többek között játszottunk sok Queen-t, és Pink Floyd-ot.

 Rengeteget köszönhetek a Melír zenekarnak, mert itt szereztem meg azt a rutint és magabiztosságot, amely segítségével 2013 tavaszán megalapítottam a PlugIN nevezetű saját számokat játszó bluesrock formációt. Saját szerzeményeim itt keltek életre két nagyszerű barátom segítségével. A Szobrock tehetségkutatón első helyezést értünk el, és bekerültünk az országos Hangfoglalás tehetségkutató döntőjébe, ami óriási élmény volt mindannyiunknak. 2016 decemberében megjelent az első EP-nk "Üvegfesték" címmel.

A Hungarian Pink Floyd Show névvel először évekkel ezelőtt találkoztam, mikor Pink Floyd tribute zenekarok után keresgéltem az interneten. Akkor is eljátszottam a gondolattal, milyen jó lenne náluk játszani, de „sajnos ”  akkor nem kerestek gitárost!

Füxivel  2017 tavaszán kerültem kapcsolatba, amikor egy közösségi oldalon adott fel hirdetést, miszerint gitárost keresnek. Ekkor éreztem elérkezett az én időm de sajnos megint lemaradtam, megelőztek. Sokat beszélgettünk Füxivel elmondta, hogy az a gitáros aki megelőzött mégsem vált be, majd megegyeztünk, ha Pesten járok elmegyek a próbájukra egy meghallgatásra...  elmentem,  nagyon megörültem amikor azt mondták haza se menjek, nincs kifogás a zenekar tagja vagyok!  

A Pink Floyd mindig is meghatározó volt életemben. Kiskorom óta hallgatom, mondhatni azon nőttem fel. Mióta gitározom, nem telik el úgy gyakorlás, hogy ne furakodna be 1-2 Gilmour szólam.